sobota, 3 grudnia 2016

Pieczarki pieczone z tymiankiem i czosnkiem

Często mówię, że w prostocie tkwi siła. I tu daję Wam tego najlepszy dowód. Dwa składniki, dwie przyprawy i oliwa. Radzę zakupić dużo pieczarek, bo bardzo tracą na objętości. Dla porównania na zdjęciu widzicie wyjściowe pół kilograma.


Składniki:
- pieczarki (polecam minimum kilogram)
- kilka ząbków czosnku
- tymianek
- sól morska (u mnie ziołowa)
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Pieczarki oczyszczamy i myjemy. Z myciem należy uważać i zrobić to szybko, aby nie namokły dodatkową wodą, której same w sobie mają mnóstwo.

Gotowe pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pomiędzy nimi kładziemy nieobrane ząbki czosnku. Posypujemy tymiankiem, solą morską i spryskujemy oliwą.

Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego <3

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Cook&Love Template by Ipietoon Cute Blog Design