niedziela, 26 czerwca 2016

kremowe spaghetti z wędzonym łososiem

Takie proste, a takie pyszne <3 To spaghetti znika z talerza z prędkością światła. Niestety- to pułapka. Możecie być pewni, że zjecie więcej niż byście chcieli. Robiąc makaron dziś na kolację byłam pewna, że nie podołamy i będziemy musieli jeść jutro odgrzewany (o zgrozo!). Ale pochłonęliśmy i pochłonęlibyśmy pewnie jeszcze więcej (też o zgrozo!)


Składniki:
- 200 g łososia wędzonego (u mnie warkocz)
- 250 g mascarpone
- pęczek natki pietruszki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- makaron spaghetti 1/2 opakowania
- sól, pieprz
- masło do smażenia

Wstawiam wodę na makaron i gotuję al'dente. A w tym czasie:

Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle, dodaję mascarpone, zmniejszam ogień i rozpuszczam często mieszając. w tym czasie łososia rozdzielam na mniejsze cząstki, dodaję do rozpuszczonego już mascarpone. Przyprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszam i gotuję razem jeszcze chwilę. 
Makaron odcedzam, dodaję do sosu i dokładnie mieszam.

Smacznego<3

3 komentarze:

 

Cook&Love Template by Ipietoon Cute Blog Design