Pyszne, szybkie danie z rozpływającym się serem i soczystym kurczakiem. W lodówce miałam akurat awokado, więc postanowiłam, że je wykorzystam, ale jeżeli ktoś nie ma, lub nie lubi to oczywiście można je pominąć. W mojej quesadilli Baaardzo ograniczyłam ilość sera, co widać na zdjęciu, ale wiadomo- im więcej sera, tym lepiej :) Wykorzystałam pierś z kurczaka, która została mi z poprzedniego dnia, zamarynowałam ją w jogurcie naturalnym , soli, pieprzu i soku z cytryny, aby się nie zepsuła. Dzięki temu kurczak był naprawdę soczysty.
Składniki:
- dwie tortille (u mnie pełnoziarniste)
- 1/4 awokado
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- ok 200 g startego żółtego sera
Pierś z kurczaka zgrillować na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Połowę tortilli obficie posypać serem, położyć kurczaka i plasterki awokado, znowu posypać serem i złożyć na pół i dobrze docisnąć. Opiekać z obu stron na grillu. Można też użyć zwykłej, suchej patelni.
0 komentarze:
Prześlij komentarz